کدام داروها سبب کاهش مواد معدنی و ویتامین ها در بدن می شوند

کدام داروها سبب کاهش مواد معدنی و ویتامین ها در بدن می شوند
17 خرداد 1397 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

کمبودهای ویتامین ها و مواد مغذی ناشی از متداول ترین داروهای مصرفی

 

تحقیقات نشان داده است که بعضی از داروهای تجویزشده توسط پزشکان یا داروهای OTC ضررشان بیشتر از نفعشان است. گاهی اوقات این داروها سبب می شوند که ویتامین ها و مواد معدنی از بدن دفع شوند و یا بطور کامل جذب نشوند ؛ از طرف دیگر می توانند باعث اختلال در کارکرد سلول های بدن شده و کارایی آن ها را در جذب غذا کاهش دهند.
  • تحقیقات نشان داده است، قرص های سرماخوردگی، ضد آلرژی و مسکن که بدون نسخه تهیه می شوند، سطح ویتامین A خون را پایین می آورند. از آنجا که ویتامین A مخاط بینی و گلو و همچنین رگ های خونی را تقویت می کند، کمبود آن باعث می شود باکتری ها به راحتی  در این نواحی، رشد و نمو کنند. درنتیجه بیمار به جای اینکه حالش بهتر شود بیماریش به درازا می کشد.
  • آسپیرین یک مسکن شناخته شده است و در اکثر منازل یافت می شود. اکثر مردم آسپرین را بیش از هر مسکن دیگری برای سردرد، سرماخوردگی و ناراحتی های سینوس استفاده می کنند. این دارو سبب تخلیه ویتامین C از بدن می شود. آسپیرین همچنین باعث کمبود ویتامین های گروه B، اسید فولیک، ناراحتی های معده و کم خونی می شود.   
  • داروهای کورتیکواستروئیدی مانند پردنیزولون که برای بیماریهای التهابی و درد مفاصل و دردهای آرتروز، مشکلات پوستی و غیره تجویز می شود، سطح ماده معدنی روی Zn را در بدن پایین می آورد. 
  • طبق تحقیقاتی که در مجله دانش آموختگان علوم دارویی انتشار یافته است سطح کلسیم در بدن اشخاصی که داروهای مسکن و خواب آور مصرف می کنند، پایین تر  از حد نرمال قرار دارد. 
  • تحقیقات نشان می دهد داروهایی که در سراسر جهان برای درمان اسهال و خنثی کردن اسید معده استفاده می شود، کلسیم و فسفر بدن را تخلیه می کنند. 
  • قرص های ملین که برای رفع یبوست مصرف می شوند، مقدار زیادی پتاسیم، ویتامین  D ، ویتامین E و ویتامین K را از بدن دفع می کنند. 
  • آنتی بیوتیک ها و داروهای ادرارآور که برای فشار خون بالا استفاده می شوند نیز، پتاسیم بدن را تخلیه می کنند.
بنابراین به طور کلی پیشنهاد می کنیم از مصرف خودسرانه هر نوع دارویی اجتناب کنید. قبل از تهیه و مصرف هر  نوع دارویی، حتماً با پزشک یا دکترداروساز مشورت کنیدزیرا دکترداروساز می تواند شما را از عوارض و تداخل های دارویی آگاه کند.